Oživte svůj interiér vitrínou

Myslíte si, že časům vitrín už odzvonilo? Mýlíte se! Dnes jsou velmi žádaným druhem nábytku, zvlášť do obývacích pokojů a do kuchyní. Díky nim můžete vystavit své klenoty na světlo, aniž by se zaprášily nebo ušpinily. Jsou také velmi praktickým úložištěm věcí, které nemáte kam dát a nevíte, kam s nimi. Pro tyto účely jsou vitríny jako dělané.

Proč a kde?

Vitríny jsou prosklené nebo jen částečně prosklené skříně, které dříve sloužily k vystavení drahých předmětů, jimiž se majitel mohl pyšnit. Dnes se využívají spíše jako ochrana věcí, které chcete mít na očích, před prachem.

Skvěle se hodí do obývacích pokojů, kde je může vaše návštěva obdivovat, do ložnic či kuchyní. Upozornit na ně můžete přidáním různých světel – na to se nejlépe hodí LED pásky nebo malé lampičky, jež umístíte dovnitř vitrín a nasvítíte jimi třeba svou sbírku minerálů nebo skleněných sošek.

Co do nich?

Co se týče kuchyní, do vitrín se dá vystavit vlastně cokoliv, co do této místnosti patří. Od zdobených talířů, karaf, vyšívaného prostírání až po skleničky s orientálním kořením nebo sušeným ovocem.

V obývacím pokoji jsou možnosti téměř nekonečné. Hodí se sem například staré knihy, vázy se sušenými květinami či váš nový čajový servis. A pokud se nebojíte být originální, můžete do nich dát něco z úplně jiného soudku. Třeba taková výstavka klobouků nebo starých hodin skvěle upoutá pozornost vašich návštěv.

Jaké?

To, v jakém stylu bude vše vitrína, je jen na vás. Dají se zakoupit celoskleněné kusy s podsvícením, se šuplíky nebo rovnou v celé sadě s dalšími skříňkami. Zajímavé jsou i rustikální nebo vintage vitríny ze dřeva, které mají prosklená jen dvířka.

Ať tak či onak, vitríny jsou velmi úsporným a praktickým kusem nábytku, jenž může obohatit váš interiér v mnoha směrech, a jeho zakoupením určitě nebudete litovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *