Tepelná čerpadla pomáhají ušetřit za energie jak v domácnostech, tak v průmyslu

Vzhledem k současnému zdražování a nestabilitě na trhu s energiemi přemýšlí stále větší množství firem a domácností nad tím, jakým způsobem si zajistit úsporu a relativní klid. Naštěstí lze zvolit rovnou z několika moderních technologií, které podstatně sníží výdaje a poskytnou stabilitu. Jistě jste již slyšeli o tepelných čerpadlech. Jak fungují a na koho se obrátit? To se dočtete v článku.

Jak tepelné čerpadlo funguje?

Toto zařízení dokáže odebírat okolní teplo ze země, vzduchu a vody, přičemž jej následně přemění na využitelnou energii. Jeho celkový výkon udává takzvaný topný faktor tepelného čerpadla. Čím je zmíněná hodnota vyšší, tím výhodnější služby vám poskytne.

Pro domy i průmysl

Bydlíte v domě a toužíte mít až o 75 % nižší účty za energie a nebýt závislí na zvyšujících se cenách energií? Víte, že díky využitelné energii získáte výhodnou sazbu elektřiny pro celou vaši domácnost? Nebojte se počáteční investice, velkou část Vám může uhradit stát v rámci dotačního programu. Na tepelná čerpadla pro rodinné domy navíc dostanete 7 let záruku a ke klidu a pohodlí vám přispěje i možnost ovládat vytápění vašeho domu pomocí internetu. Už se vidíte, jak sedíte s kávou v křesle a pomocí tabletu či mobilu přitopíte v celé domácnosti?

Výraznou úsporu nákladů zajišťují tepelná čerpadla pro průmysl. Je možné je využít ve strojírenství, papírenství, zemědělství, pivovarství, výrobě a zpracování potravin, ale i v obchodních centrech a hotelích. Využít je lze ke chlazení, vytápění, ohřevu teplé vody, ale i k technologickým ohřevům, což přinese výraznou úsporu nákladů. I zde je možnost využít podpory, a sice z programu Úspora energie.

 

Na koho se obrátit?

Nejdříve si ujasněte, jaké tepelné čerpadlo je nejvhodnější pro vaše specifické účely a jakou oblast s ním chcete pokrýt. Je pro vás výhodné čerpat energii z vody, vzduchu, či spíše ze země? Ačkoliv se nejedná o nic jednoduchého, určitě můžete celým procesem volby i instalace projít raz dva.

Mezi populární pomocníky na tuzemském trhu se řadí známá společnost MasterTherm, jež se tématu úspor domácností i firem věnuje od roku 1994. Na stránkách společnosti naleznete kompletní informace pro porovnání tepelných čerpadel z hlediska jejich funkcí, provedení či konstrukce. Toto vše vám usnadní rozhodování a zorientování se v celé problematice.

Poté stačí jen použít některý z uvedených kontaktů a domluvit si nezávaznou úvodní konzultaci zdarma. Na jejímž základě se sami rozhodnete, jestli je to ta správná cesta pro vás.

 

Comments are closed.