Tipy pro černou v interiéru

Černá bývá barvou smutku a vyvolává v lidech negativní emoce. Ale nemusí tomu tak být vždycky. Právě v interiéru může tato nejtmavší barva působit velmi elegantně a přirozeně, zároveň v kombinaci s výraznějšími barvami, jako je třeba oranžová či zlatá, může vytvářet nádherné efekty. Nevěříte? Tak se na to pojďme podívat!

zdroj: cdn.home-designing.com

Kam se černá hodí?

Nejčastějším využitím černé barvy se dostává v kuchyních a obývacích pokojích, kde vytváří dojem toho pravého pohodlí a útulnosti. Hodí se zvláště do místností s vysokými stropy a s dostatkem denního světla. Pokud na vás působí prostory v bytě moc zářivým dojmem a chtěli byste zkusit něco jemnějšího, určitě je černá barva dobrou volbou.

Nemusíte se bát použít tuto barvu i do menších místností, stačí jenom, když ji použijete třeba jen na jednu ze stěn nebo zvolíte černé doplňky. Zvláště elegantně působí černá se světlejší barvou, která může dodat místnosti i trochu magický nádech.

V kuchyních

Velmi oblíbeným místem, kde využíváme černou barvu, jsou kuchyně. V této místnosti působí v kombinaci s bílou barvou, dřevem nebo mramorem naprosto úchvatně. Úplně se tedy nabízí zařídit si černou kuchyňskou desku, linku, skříňky či rovnou podlahu. Nevýhodou ovšem je, že na černém lesklém povrchu je vidět každá nečistota, což v kuchyni není zrovna praktické.

zdroj: mybetterhome.net

V obývacím pokoji

Zde je černá barva často využívána spolu s bílou, šedou, oranžovou i červenou, jež dodávají interiéru extravaganci a pocit luxusu. Dobrou volbou může být i černý přehoz na jinak světlé pohovce, černé závěsy nebo jenom pár dekorací v této barvě. Pokud chceme, aby na nás obývací pokoj působil více honosně, zvolíme lesklé černé povrchy, sklo a kov.

zdroj: kellyhoppeninteriors.com

Ložnice

Do této místnosti míříme většinou za účelem odpočinku, proto je černá právě tou barvou, kterou hledáte. Působí harmonicky a velmi uklidňujícím dojmem, zvlášť když ji použijete na povlečení nebo si jí vymalujete strop.

zdroj: dailydreamdecor.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *