Markýzy – proč je kazetová markýza dobrá investice?

Kazetové markýzy se staly nedílnou součástí mnoha budov, ať už rodinných domů, bytů, restaurací, kaváren či hotelů. Tyto vylepšené verze obyčejných markýz přinášejí nejen estetické doplnění, ale také několik důležitých funkcí. Hlavním úkolem kazety je chránit markýzu a prodloužit její životnost. Oproti hliníkovým stříškám nabízí kazeta kompletní ochranu, a to nejen ze shora, ale i z boků.


Kazetová markýza poskytuje efektivní zastínění exteriérů a snižuje přenos tepla do interiérů, což je zejména v letních měsících velmi vítané. Je ideální volbou pro místa, kde markýza není chráněna stříškou, převisem nebo balkonem. Díky ochrannému boxu, který látku a ramena ukrývá pod svými křídly, markýza zůstává ve skvělé kondici a nemusí čelit nepříznivým vlivům počasí.

Jak na instalaci kazetové markýzy?

Instalace kazetové markýzy vyžaduje odbornou firmu, která správně zvolí typ kotvení dle druhu fasády. Markýza musí mít správný sklon, dostatečnou stabilitu a být schopná odolat větru a vodě. V případě automatického pohonu je také nutné zabezpečit připojení na síť nebo integraci do chytré domácnosti.

Jakou zvolit kazetovou markýzu? 

Kazetové markýzy nabízejí různé rozměry, které plně pokryjí potřeby běžné domácnosti. Jejich výhodou je, že slouží pouze tehdy, když jsou potřeba, a nebrání v případě nepotřebnosti. Markýza se elegantně a plynule skrývá a její pohyb je fascinující. Existuje také široký výběr designů stínící látky a barev konstrukce.

Kazetová markýza jako dobrá investice 

Proč je kazetová markýza dobrá investice? Víte, že vám pomůže snížit náklady na klimatizaci? Instalací markýzy na sluneční straně budovy můžete výrazně snížit přehřívání interiéru a tím i potřebu používat klimatizaci. To může vést ke snížení energetických nákladů spojených s chlazením. Další výhodou je bezesporu to, že kazetové markýzy jsou vyrobeny tak, aby odolávaly nepříznivým povětrnostním podmínkám. Jsou voděodolné a mají integrovaný odtok vody, který zajišťuje kontrolu nad stékajícími kapkami. Při neočekávaném zhoršení počasí se markýza sama ochrání díky citlivým čidlům. K dispozici je také různé příslušenství, jako je dálkové ovládání, sluneční senzory nebo světelné panely, které přidávají markýze romantickou atmosféru a luxusní vzhled.

Výběr kazetové markýzy je proto dobrou investicí do dlouhodobého zastínění exteriérů a ochrany interiérů před teplem. Pokud hledáte kvalitní a spolehlivé markýzy, navštivte stránku společnosti T-shade: https://www.t-shade.cz/, kde je možné najít širokou nabídku kazetových markýz a dalších produktů pro venkovní zastínění. Budete-li potřebovat poradit, stačí na stránkách vyplnit poptávkový formulář nebo zaslat e-mail a firma se již postará o nejvhodnější zastínění vaší zahrady či terasy.

Comments are closed.