Do velkého kotle patří uhlí kostka

Uhlí kostka se využívá v největších a tepelně nejodolnějších kotlích a kamnech. Tato zařízení se hodí do velkých budov. Přečtěte si v následujících odstavcích více informací o této surovině.

Seznamte se s uhlím kostka

Název uhlí kostka patří největším kusům fosilní horniny, které jsou dostupné pro běžné spotřebitele. Rozměry má v rozsahu mezi 4 a 9 cm. Pojmenování je stejné pro černé i hnědé uhlí. Tato frakce je vhodná pro zatápění v klasických kotlích a kamnech, které disponují masivním roštem, přívodem vzduchu zespodu a samostatným popelníkem.

Ekologičtější kotle na uhlí kostka

V minulosti bylo spalování fosilních paliv spojené s oblaky kouře a prachu. Současná topná zařízení z velké části emise oxidů uhlíku rovnou spalují a jsou schopna také zadržet větší podíl prachu. Vliv na znečištění ovzduší mají také oxidy síry, které vznikají při hoření. Proto vždy vybírejte kvalitní tříděné uhlí kostka, které má nízký obsah sirných sloučenin.

Efektivitu podpoříte údržbou

Vývoj kotlů a kamen se posunul dál a k dostání jsou moderní zařízení, která maximálně využijí potenciál uložený v černém a hnědém uhlí kostka. Procesu kvalitního hoření pomůžete dostatečným přísunem kyslíku a častějším přikládáním. Také je nutné pravidelně čistit komín i samotný kotel od sazí, protože ty fungují jako izolace a snižují účinnost. Údržba je nutná i vzhledem k bezpečnosti, protože jinak hrozí zahoření sazí.

Kvalitní uhlí kostka a správný kotel se vyplatí

Cena uhlí kostka v tříděné podobě a s minimem sirných sloučenin odpovídá vysoké kvalitě suroviny. Nejefektivněji využijete potenciál fosilního paliva, když správně vybraný kotel funguje na plný výkon. Není dobrým řešením pořídit si výkonnější kotel, než potřebujete. Ten pak nepracuje na naplno, hrozí „přetopení“, nižší účinnost a vysoké emise škodlivých plynů a popela.

Objednat si uhlí kostka v pytlích je pohodlné

Dopřejte si komfort s pytlovaným uhlím kostka. Cena je malinko vyšší, ale zahrnuje komfort v podobě dovezení zabalené suroviny uložené na paletě. Jednotlivé pytle se snadno přenášejí, ušetří vám čas a manuální práci při přehazování lopatou. Sklad i kotelna zůstanou čisté. K topnému zařízení si donesete balené uhlí a rovnou přikládáte.

Kde si můžete zakoupit uhlí kostka?

Potřebujete si pořídit uhlí kostka? Příznivou cenu pytlovaného uhlí najdete na e-shopu Optimtop.cz. Výhodu poskytuje klidný nákup z pohodlí domova a dodání až před bránu vašeho domova. Pokud se chcete ještě před nákupem poradit, na infolince jsou vám k dispozici odborníci. Doprava je po celé České republice zdarma.

Comments are closed.