5 trendy nápadů pro vylepšení vaší ložnice, které si zamilujete

Chcete vylepšit vzhled své ložnice a usínat v moderní a harmonicky uspořádané místnosti? Nechte se inspirovat následujícími 5 trendy, které jsou pro letošní rok typické a promění vaši ložnici v útulnou místnost, ve které si každou noc užijete příjemný a ničím nerušený spánek. 

Ložnice podle nejnovějších trendů vám musí přinášet zejména radost a musíte se v ní cítit příjemně. Čím a jak začít? Inspirujte se následujícími tipy.

Trend 1: Kvalitní postel

Nejvýraznějšími prvky každé ložnice jsou postel a barvy, které v místnosti vynikají. To jsou totiž dvě věci, kterých si při vstupu okamžitě povšimnete. Co se postele týče, ta by měla být nejvýraznějším prvkem celé místnosti. Samozřejmě by měla být kvalitní a doplněna vhodnou matrací. Mezi nejprodávanější matrace patří ty pěnové vyrobené z kvalitních materiálů. Například paměťová pěna posune váš spánek na zcela novou úroveň.

Trend 2: Matrace na míru

Kromě toho, že je ložnice místem, které musí působit uklidňujícím dojmem, musí být také vhodně vybavena. Trápí-li vás bolesti zad a kloubů, tím správným řešením může být pořízení zdravotní matrace, jež vám poskytne nezbytnou oporu během spánku. Nová matrace rozhodně nemusí ovlivnit váš rodinný rozpočet. Kvalitní a spolehlivá matrace do 5000 korun rozhodně není nereálnou možností. Výběr matrace přizpůsobte svým finančním možnostem a potřebám. Na výběr máte z celé řadí matrací, nedáte-li dopustit na zlaté české ručičky, je pro vás skvělou volbou česká výroba matrací.

Trend 3: Barvy do ložnice

Jaké jsou ty vhodné barvy do ložnice podle letošních trendů? Na stěny rozhodně volte jemné a přírodní tóny, které budou působit uklidňujícím dojmem. Zato při volbě ložního textilu, doplňků a dekorací se nebojte sáhnout po výraznějších barvách.

Mezi ty populární pro letošní rok patří:

  • hořčicově žlutá,
  • růžová,
  • cihlově červená,
  • fialová,
  • smaragdově zelená.

Nebojte se proto svou postel obléci do těchto výrazných barevných tónů a dovolte, aby vaše ložnice skutečně vynikla a zaujala na první pohled.

Trend 4: Přírodní materiály pro harmonickou ložnici

Při volbě materiálů do ložnice jsou trendy nekompromisní. Co je přírodní, to je perfektní. Nábytek do ložnice z masivu přinese do vašeho domova kousek přírody a bude vám dělat společnost dlouhou řadu let. Přírodní ložní prádlo je prodyšné, příjemné na dotyk a trvanlivé.

Trend 5: Hravé detaily

Pořídili jste si novou postel a kvalitní české matrace, koupili jste si nové povlečení podle toho, co velí interiérové trendy rok 2023, ale stále si kladete otázku: Jak vylepšit ložnici? Zaměřte se na detaily a pohrajte si s nimi. O útulnou atmosféru se postarají svíčky, lampičky, nástěnné dekorace a dekorační polštářky.

Ujasněte si, co se vám líbí

Než se vrhnete do rekonstrukce ložnice, zamyslete se nad tím, jaký styl interiéru se vám líbí. Jste v duši bohémové? Líbí se vám vintage styl? Milujete minimalismus? Nechte vyniknout svou osobnost a vyjádřete ji třeba s pomocí nějaké dekorace nebo materiálu. Trendy ložnice vám musí po všech stránkách vyhovovat a musíte se v ní cítit v prvé řadě příjemně.

Základem každé trendy ložnice je kvalitní matrace, například matrace Tropico Guard, ale také masivní postel, kvalitní ložní prádlo z přírodních materiálů a masivní nábytek. Tento základ obohaťte o hravé detaily a barevné tóny, které vystihují vaši osobnost. Rozhodně vám při zařizování či rekonstrukci pomůže inspirace interiérovými trendy pro rok 2023.

Comments are closed.