Pořiďte si nový bazén! Ještě není pozdě

Došli jste k závěru, že letos nás čeká další horké léto? Odborníci tvrdí to samé a do budoucna prý bude ještě hůř, protože planeta se otepluje. Bez vlastního bazénu budou horké dny jen těžko zvladatelné. Nechtěli byste se ve vlastním osvěžit ještě letos?

Na stavbu zděného či zapuštěného bazénu už je rozhodně pozdě, o tom musíte začít přemýšlet již na podzim. Nic vám však nebrání pořídit si nezapuštěný bazén. Na trhu jich je spousta, sice nepřežijí desítky let, ale deset let možná ano.

Nadzemní bazén není jen ten nafukovací za tři tisíce

Když se řekne nadzemní bazén, spousta lidí si představí ten levný, kulatý, nafukovací. Ano, i tudy vede cesta, pokud vám jde zejména o nízkou cenu. Existují však i jiné možnosti. Jestli netoužíte po malém kulatém bazénu, ale raději byste něco většího, pořiďte si nadzemní bazén s pevným dnem a konstrukcí z trojvrstvého PVC. Ani jeho sestavení není složité, pouze postavíte konstrukci a napustíte vodu.

Kromě toho, nadzemní bazén nemusí vypadat lacině. Někteří výrobci dodávají i bazény obložené dřevem či obvodovými panely ze syntetického ratanu. Zároveň nemusí být ani malý. Nad zemí si vybudujete třeba i bazén o rozměrech 5 na 10 metrů. Jestli bude oválný, či hranatý, je pouze vaše volba.

Také nadzemní bazén se dá zastřešit

Kdo se už odhodlá ke koupi vlastního bazénu, ten se v něm chce koupat co nejdéle. V Česku trvá koupací sezóna typicky od června do září, se zastřešením ovšem může být ještě aspoň o 2 měsíce delší. Jestliže třeba příští rok celý systém obohatíte ještě o vyhřívání, budete se koupat ještě déle. Nemusí přitom jít o žádný super drahý systém, funkční jsou i domácky vyráběná řešení, kdy se čerpadlem voda vytahuje z bazénu, ohřívá se v hadici vedené přes střechu domu, a poté jde zpět do bazénu.

Zastřešení se každopádně dá postavit i nad nadzemním bazénem. Nemusíte ho budovat rovnou letos, další investici si klidně odložte. Letos budete muset bezpodmínečně nakoupit také filtraci, bazénovou chemii, vysavač, skimmer, teploměr a další pomůcky, jež jsou pro provoz bazénu nezbytné.

Vlastní bazén znamená investici a také starosti. Přesto se dnes voda blýská na spoustě českých zahrad, takže proč by neměla i na té vaší?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *